Tâmpl?rie PVC de calitate

0728.870.293  0723.780.435

Ce inseamna sticla Low E

sticla low-eSticla Low-E este o sticla cu emisivitate redusa.

Acest lucru inseamna ca este o sticla clara, transparenta pe care se aplica o pelicula de grosime microscopica dintr-un oxid de metal. Astfel acest film permite trecerea luminii dar blocheaza evacuarea caldurii prin sticla, reducand astfel pierderea de caldura.

Privit in sectiune un geam termopan este alcatuit din doua suprafete de sticla una de tip float de 4 mm, una de tip low-e 4mm cu pelicula speciala prezenta la interior si un spatiu de 16 mm, ca in poza alaturata.


Ca principiu, analizand imaginea de mai jos se poate observa modul in care actioneaza stratul de oxizi metalici prezent pe una din suprafetele de sticla ce alcatuiesc un geam termopan de tip Low E.

sticla low-e
Privind schematic modul de comportare al unui geam de tip Low-E, observam:

1. de la exterior

a. permite patrunderea radiatiei luminoase
b. respinge patrunderea radiatiilor ultraviolete UV
c. respinge patrunderea radiatiei calorice

2. de la interior

a. respinge patrunderea radiatiei calorice

In concluzie, prezenta unei sticle de tip Low-E in montajul unui geam termopan, va avea ca efect pe timpul verii avantajul respingerii a unei mari cantitati de radiatie calorica datorita stratului Low-E si deci o temperatura mai scazuta in casa, iar pe timpul iernii cantitatea de caldura ce se va pierde se va reduce foarte mult si deci vom avea o temperatura mai ridicata in casa.

 

Termopan: Solar4S + Clar, 24 mm
(denumiri similare:4 Anotimpuri, SunGuard, DualProtect)

sticla low eGeamul termopan cu control solar, cu o grosime de 24 mm a pachetului, pastreaza calitatile geamului de tip low-e, dar are un grad mai ridicat de protectie impotriva razelor solare din exterior catre interior. Reprezinta alegerea potrivita atunci cand se doreste eliminarea efectului de sera din locuinte datorat aportului de energie naturala provenit de la soare. Astfel se pot reduce costurile cu climatizarea pe timpul verii.

Montarea pachetului in cadrul tamplariei se face conform figurii alaturate cu acoperirea magnetronica "soft" pe fata 2, deci cu foaia de geam protector la exterior.

Foarte importanta este valoarea reflectiei luminii dar si valoarea coeficientului "U".

Noul geam “4 anotimpuri”, vezi poza de mai jos, combina un nivel ridicat de izolare termica cu o protectie solara eficienta . Este alegerea corecta acolo unde sunt specificate cerinte precum izolare termica si protectie solara, control energetic si confort.
sticla low e

"4 anotimpuri" ofera control energetic si protectia mediului: un factor solar (coeficientul g) de 42% asigura o protectie eficienta contra energiei solare, asigurand costuri reduse pentru conditionarea aerului.

O valoare U scazuta ( 1.1 W/m²K la un geam termoizolant standard ) reduce coosturile de incalzire in timpul iernilor reci, contribuind direct la protejarea mediului prin reducerea emisiilor de CO2.

Noul geam "4 anotimpuri" filtreaza diferite lungimi de unda ale radiatiei solare, in mod preponderent pe cele infrarosii, care altfel ar incalzi interiorul cladirii .Acestea sunt reflectate, permitand in acelasi timp, luminii naturale sa patrunda practic fara restrictii.

Tâmplărie PVC și termopan

Ferestre termopan PVC

Tâmplărie din profile REHAU și SALAMANDER.

Profilele PVC Rehau/ Salamander vă oferă atât cele mai importante inovaţii tehnice, cât şi conservarea aspectului original al locuinţei dumneavoastră.

Tâmplărie PVC >>>
Rulouri exterioare


Rulouri exterioare.

Rulourile exterioare sunt un produs de varf in materie de protectie solara pentru locuinte cu caracteristici foarte bune de izolatie termica, fonica si antiefractie.

Rulouri exterioare >>>
Service

Service prompt.

Service-ul este asigurat de o echipa de profesioniti ce utilizeza materiale de calitate premium: suruburi autofiletante, spuma poliuretanica, bolturi si accesorii de fixare etc.

Mai multe detalii>>>